Merhabalar Forumda yeni olduğum için hangi konu nereye açılır konusunda pek bilgim yok yönetici arkadaş gerekli yere taşıyabilir bu mesajımı. Benzer bir konuyu diğer vosvos derneği sayfasındada açtım ve çok faydalı bilgiler aldım burada da açmak istedim belki elinde aradığım özelliklerde ömürlük bir vosvos vardır
Bende sizler gibi vosvos seven biri olarak küçüklükten beri gelen vosvos sahibi olma hayalimi gerçekleştirmek istiyorum ancak kafamda birkaç soru işareti var. bulabildiğim vosvosla alakalı yazıları okudum gruplara üyeyim model olarak ne istediğimi ne istemediğimi biliyorum
Şuan tıp fakültesi son sınıf öğrencisi olduğum için gerek burs gerekse nöbet ücretlerimi ve intörn maaşlarımı biriktirerek bir miktar birikimim oldu şimdi içinizden taşıma suyla değirmen dönmez vosvos dan maaş alana kadar uzak dur diyenler çıkacaktır elbet
Ben alacağım vosvos ile aramda bir bağ oluşsun diye en azından vosvosu öğrenciliğim bitmeden almak istiyorum yani önümde sadece bu yaz kaldı son sınıftayım. ilerde ben bunu ne zorluklar çekerek aldım heeheeyyt falan diyebileyim sıkıntı çıktığında hemen gözden çıkartmayayım diye . Alana saygım olmakla beraber bankaya gidip kredi çekip almak istemiyorum. Anlayacağınız vosvosu en geç bu yaz sonuna doğru alma düşüncem var
Bu yüzden elimdeki bütçe 9-10 bin civarında Sizce muayaneye hazır çekme belgeli bir düzcam vosvos mu bakayım yoksa toplamalık tabir edilen daha uygun ancak daha kötü durumda olan bir vosvos mu ? . Sanayi çevrem çok yok ancak mekanik konusunda iyiyimdir ( kendim toplarım vs demiyorum ) elim anahtar tutar yani
ve birazda olsa emek vermek istiyorum alır almaz Türkiye turuna çıkayım gezeyim beklentim yok içime sinmesi önceliğim
Bazı fikir alışverişinde bulunduğum arkadaşlar '' kardeşim zaten şuan ki paranla kullanabileceğin bir vosvos alamazsın fiyatlar yaz itibariyle balon gibi şişecek altı macun dolu motoru allaha emanet yalandan boya attırıp fahiş fiyatlarla satmaya kalkacaklar bu yüzden madem çekme belgeli yada toplamalık alacaksın ve bu araç toplama zahmetine katlanacaksın pre al değsin'' dediler Prelerin görünüşü hoşuma gitmekle beraber öyle ahım şahım bir pre sevgim yok hatta norma bir düz-cam dan ayırt etmek için baktığım yerler çamurluk ve öndeki 2 tane ne olduğunu bilmediğim yuvarlak delikler dışında bilgim yok aman aman bir pre sevgimde yok araştırmalarım neticesinde yedek parçalarının %50-60 oranında daha pahalı olduğunu gördüm
Sizce elimdeki para ile bulabilirsem muaneye hazır çekme belgeli bir düz-cam mı almalıyım yoksa toplamalık tabir edilen pre mi ? ( Mantık her ikisınide nasılsa toplatacaksın bari pre toplat degsin ) bu mantık ne kadar doğru ?
yada biraz daha üstüne ekleyip en azından muayanesi olan bir düz-cam mı bakmalıyım ? ( sigorta benzın vergı vs gıbı masrafları şuan ıçın karşılamam pek olası görünmediğinden alacağım vosvos ne olursa olsun atanana kadar evin önünde biblo gibi duracak gibi duruyor )
Yani özet olarak şuan ne alırsam alayım 1 sene kullanacak çıkacak masrafları karsılayacak maddi özgürlüğüm olmayacağı aşikar ve ilerde bakımlarını anahtar teslim bir yer anlaşıp yaptırmayı düşünüyorum ancak en azından aracı öğrenciliğim de biriktirdiğim parayla almış olmak istiyorum
Yukarıdaki sorularım dışında alınabilecek en uygun model yılı motor hacmine sahip düz-cam vosvos hangisi ? fiyat aralıkları neler hangi tür araçlara bakmamı önerirsiniz ? Hangi motor ve vites kutusu tipi daha iyi ( kodları varmış sanırım ) ve son olarak bir araçın change tabir edilen bir araç olmadığını nasıl anlarız ve Sakaryada vosvos gösterebileceğimiz bir usta varmıdır
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.