Kısaca cevap vermek kafanızdaki sorulara kesin netleştirir diye umuyorum.Uzun uzun yazınca daha çok karışabiliyor
1-Vosvos sahibi en azından yolda kaldığında neleri kontrol edeceğini bilir.Bunlar çok basittir her bireyin yapabileceği şeylerdir.Alıp toplayabilirsiniz aslında zira 2.bir aracınız var ancak zamanınız yok ise bu size artı maliyet olarak geri dönecektir.
2-Vosvosun ucu açık ancak dediğiniz gibi 10000₺ fiyatlı ve üstü vosvoslar genelde masrafsız oluyor.En güzeli şehrinizdeki bir vosvos ustasına göstermeniz 30000₺ bile olsa...
3-Bazı donanımlar ekstra seçenekli.Sağ ayna da ekstra seçenekler içinde mevcut fabrikasyon çıkanda var çıkmayanda...
4-Orjinal renk kodları var almayı düşündüğünüz vosvosun resmine bakarak renk kodunu tahmin edebiliriz.Onun dışında önünde bir renk kodu olan plaka var ise fabrikadan hangi renk ile çıktığını söylebiliriz.
5-Bunun pek bir önemi yok.Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tercih etmelisiniz zira hepsi vosvos
Eğer bir organizasyona giderseniz inceleme fırsatı bulabilirsiniz.Ancak pre vosvoslar late modellere göre daha az ve genellikle daha pahalıdır.
6-LPG size kalmış bir tercih.Ancak herhangi bir sıkıntı yok hatta karbüratörlerin çoğu eskidiği için LPG çoğu araçta daha verimli çalışmakta
7-Oturduğunuz mevki neresi? Ona göre size yakın usta söyleyebiliriz.Ancak vosvos ustası seçimi size kalacak bir şey.Bana iyi gelen usta size uymayabilir yada benim beğenmediğim usta size çok iyi işçilik yapabilir.Bu işin belli bir standartı maalesef yok.
8-Branda ile koruyabilirsiniz.Ancak ayıracak bütçeniz var ise tabi ki kapalı otopark çok daha güvenli