× Üyelerimiz

vosvos alacağım ama hiç bir bilgim yok yardım lütfen

10 yıl 5 ay önce #968 Yazan: BBA
selamlar dostlar
muhtemelen aracı kullananlara ve site sakinlerine bu soruları duymaktan gına gelmiştir. başınızı şişireceğim şimdiden kusura bakmayın
tanıdığım kim varsa alma belini doğrultamazsın eski araba diyerek beynimi şişirdi

inat ettim alacam ama endişelerim var

1. öncelikle araca bakmazsan o da sana bakmaz dediler ben bu işlerden anlamam kaputu açsam motorla bakışırız ancak yani bi bakım yapacamayacağım bu büyük bi sorun olur mu?
2. masraf meselesi. eski araba masrafın çok olur dediler takribi 7-8binlik bi araç alacağım motoru ve kaporta yenilenmiş olacak.(en azından öyle ümit ediyorum) yine de masrafım çıkar mı?
3. ankaranın soğuğunda kışında kıyametinde çalışmama durumu var mı?
4. lpg sorunu. Lpg nin muayeneden geçme ve güvenlik sorunu olduğunu söylediler ne kadar doğru?

cevaplar için şimdiden teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 5 ay önce #971 Yazan: VosVos
VosVos tarafından vosvos alacağım ama hiç bir bilgim yok yardım lütfen konusunda yanıtlandı
Merhaba,
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Sorularınıza kısa olarak şöyle cevap vereyim;

1-Kim dediyse doğru demiş :) Vosvos ilgi ister bakım ister.Ortalama 40 yaşında araçlar olduğu için çoğu parçası ömrünü tamamlamakta.Şöyle örnek verirsek bir araç lastiklerinin ömrünün sonuna kadar kullansın.Öncelikle sol ön teker yarılıp değiştirilsin.1 ay sonra sağ ön,2 ay sonra sağ arka, 4 ay sonra sol arka değişir.Yani zaman içinde tüm lastikleri değiştirmek zorunda kalırsınız...Vosvos da böyle hangi parça ne zaman arıza çıkartacağı meçhul.Alacağınız parça ise çin üretimi olabilir,yada brezilya meksika üretimi olabilir.2.kalite olan bu mallar kısa zamanda tekrar arızalanabilir.O yüzden bakım şart.Sizin yapabileceğiniz basit şeylerdir ve öğrenilir o konuda sıkıntı olmasın.
2-Üstte değindiğim gibi hangi parçanın ne zaman bozulacağı belli değil.Bakımı yapılmış yürüyen 7-8 binlik vosvos aldıktan 100km sonra motor yatak sararak size 2-3 bin arasında masraf açabilir-açmayabilir de :)
3-Soğukta çalışma sıkıntısı karbüratörlü ve lpg li çoğu araçta sıkıntı yapabilecek bir durum.Ancak düzgün ayarlar ve ısıtma ile sıkıntısız binenler var.Bu konuyu çözebilirsiniz...
4-LPG işleyen yani ellerinde proje olan yerler var.Ortalama 1000 lira civarında takıp işletebiliyorlar.Ancak vosvos ve eski araçların çoğu kaçak kullanıyor.2 senede bir söküp öyle vizeye sokuyorlar.

Takıldığınız bir nokta olursa tekrar sorabilirsiniz...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 5 ay önce #983 Yazan: Bedevixus
Bedevixus tarafından vosvos alacağım ama hiç bir bilgim yok yardım lütfen konusunda yanıtlandı
Arkadaşım ben aracımı büyük bir şansla 7,700 tlye aldım 1 ay önce. Benden önceki sahibi 5 milyara alıp tam 12000 tl masraf etmiş. Ben aldım bi 2000 tl kadar daha masraf ettim daha acil olan 1000 tl daha masraf var (kalorifer kazanı ve egzos değişicek.) Bu arabanın arıza yapmayacağının ya da sokağa çıktıktan sonra kız arkadaşının yanına geldiğinde seni mahçup edip etmeyeceğinin akıbeti meçhul. Eğer alacaksan kaportası çok düzgün birtane bul motor hertürlü hallolur. Benim aracımda çürük yok hem de nokta kadar bile (maşallah) Adam mükemmel toplatmış... Ama özet olarak vosvos evcil hayvana benzer. Eğer bakamayacaksan boşver vazgeç bu sevdadan, ne sen uğraş ne de vosvosun senin kahrını çeksin... Git normal bi araba al bin.

Vosvos hasta işidir, onu gerçekten sevmen gerekir...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum