× Motor Şanzıman Mekanik

sorun

10 yıl 3 ay önce - 10 yıl 3 ay önce #1215 Yazan: özgün
sorun, özgün tarafından oluşturuldu
Merhaba her zamanki gibi yine bir sorunum var ama bu sefer ciddi gibi.Bugun arabamin benzini bitti benzinlige kadar marşı zorladigim icin aku zayifladi neyse akuye takviye yaptik benzin aldim marşa bastim takviye sırasında sigorta kutumdan duman geldi.oraya teyp taktirmistim onun bi kablusu degmis sanirim sigortalardan mavi olan resmen erimis.Simdi farlarim felan calismiyor sadece sinyaller calisiyor.Sonra yola devam ettim.birden asiri gurultulu bir surtme sesi gelmeye basladi,biraz gittim durdum kaputu actim sarj dinamosundan(alternatör) asiri bir surtme sesi geliyor.Farlari sigortayi degisirsem hallolur mu? Sarjdan gelen sesi maliyeti ne olur.Asiri moralim bozuldu vosuma asik bi insanim.Boyle olunca daa size danismak istedim.maksimum fiyat ne cikar cunku duruma gore yaza kadar hic cikartmicam garajdan.Birde sarj dinamosunu motoru indirmeden komple söküp degistirebilir miyim basit bir islem mi ? Elim anahtar tutar ama kurcalamak istemiyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 3 ay önce #1216 Yazan: Sarıçınar
Sarıçınar tarafından sorun konusunda yanıtlandı
Elektirikle ilgili işlerden pek fazla anlamam ama farlardan veya başka bişeyden kısa devre olunca sarj dinamosunu zorlamış ve içinde bişeyler eritmiş olabilir.

Konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar cevap vericeklerdir.
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: özgün

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 3 ay önce #1218 Yazan: VosVos
VosVos tarafından sorun konusunda yanıtlandı
Farlarınızın sigortası atmış olabilir.Aynı zamanda far rölenizde arızalanmış olabilir...Röleye giren kabloları kontrol edebilirsiniz.
Dinamodan gelen sesin bir çok sebebi olabiilr.Dinamonun içinde bir rulman var.Bu rulman zaman içinde dağılır ve ses yapar.Bundan geliyor olabilir yada arkasında fan bulunuyor soğutma fanı.Bu fanın göbeğinde çatlaklar oluşabiliyor bu fanın yenisini alıp taktırabilirsiniz.Davlumbaz motor inmeden de çıkar ancak açıkcası çok önerdiğimiz bir uygulama değildir.Yağ radyatörüde davlumbazın içinde olduğu için çıkartırken yağ radyatörünü çatlatabilir/kırabilir...Birde dinamo önünde pule(kasnak) vardır bu kayışı araya soktuğumuz yer.Bu dinamoya sürtüyor olabilir az bir olasılık ancak göz ile detaylı bir kontrol yapın dönen parçanın dinamoya deyip deymediğini..
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: özgün

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 3 ay önce #1219 Yazan: özgün
özgün tarafından sorun konusunda yanıtlandı
Farların sigortası erimiş.Sesi size söyle tarif ediyim arabanın altında 5 ltlik Pet şişe takılır da ses çıkarır ya aynı öyle.en kötü ihtimalle kaç lira masrafı olur? Bir de sanayiye götürürken kasnaktaki dinamoya giden kayışı söküp mü götürüyüm?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 3 ay önce #1220 Yazan: özgün
özgün tarafından sorun konusunda yanıtlandı
merhaba,sorunu daha önce anlatmıştım.,bugün vosumu çalıstırdım ses bıraz daha azalmıs yalnız sarj lambası sureklı yanmaya basladı.Yanı sorunum kesın olarak sarj alternatöründen diye dusunuyorum.Tahmını nasıl bır fıyat cıkar ona göre arabamı sanayiye göturcem

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum