× Motor Şanzıman Mekanik

Sizce değer mi ?

10 yıl 3 ay önce #1211 Yazan: daha
Sizce değer mi ?, daha tarafından oluşturuldu
Merhaba arkadaşlar

Ben siteye yeni üye oldum. İsmim Erdinç. Bundan yaklaşık 5 ay önce bir arkadaşımın satacağı Vosvos'u hiç bir bilgim olmadığı halde satın aldım. Aracım 1974 1303L. Alırken de araca gaz taktırdım ve bundan 1 ay öncesine kadar çok memnundum - kaldı ki kendisiyle 2 ay önce 2.100 km yol yaptık , sorunsuz bir şekilde.
Geçen ay araç tekleme yapınca ve benim hiç bir bilgim olmadığı için daha önceki ustasına götürdüm. Bir kaç parça değişkiliği yaptı usta , ama bir süre sonra araç yine teklemeye başladı,balatalardan ve salıncaktan da ses gelmeye başladı. Bunun üzerine ( zaten ustayı gözüm tutmamıştı ) internetten ve vosvos kullanan arkadaşların tavsiyesiyle Seyrantepe'de ki Arzum'a götürdüm aracı. Osman Usta aracı kullandı , gövdesinin diriliğinin tek artısı olmasından başka çoğu şeyin değişmesi gerektiğini söyledi. Bunlardan bazıları ; ön fren balataları,ön aks bilyaları,amortisör tepesi,direksiyon amörtisörü,rot,arka aks bilyası,arka salıncak,1 takım naskı balata set,silindir kapağı ve daha bir sürü ufak tefek parçalar.
Çıkardığı fatura 1900 tl + 700 tl işçilik.

Şimdi benim sormak istediğim şey şu. Sizce değeri 7500+8000 lira olan bir vosvos için bu kadar masraf yapmaya değer mi ? Başka bir ustaya götürsem de çok bir şey değişmeyeceğini sanıyorum ,zira gösterdiğim ustalardan ben anlatmadan bütün dertleri teşhis edebilien Osman Usta oldu. Sizce bu durumda ne yapmalıyım ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim .
Teşekkürler.
Erdinç

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 3 ay önce #1212 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Sizce değer mi ? konusunda yanıtlandı
Merhaba,
Aramıza hoşgeldiniz.Vosvosunuzda hayırlısı olsun.
7500 8000 olan vosvos daha fazla da masraf çıkartabilir,sonuçta en genci 40 yaşında araçlar...Üstelik volkswagen alman malı fiyatları da yüksek.Öncelikle sırayla tamire gitmeniz cebinizden çıkan tutarı zamana yayacaktır.Öncelikle silindir kapağı dikkatimi çekti.Sorun nedir? Teklemenin kesin sorunu olarak kapak mı gösteriliyor.Genellikle kapakta emme ve egzoz arasında çatlak oluşursa yeni bir kapak alımına gidilir.Sorun tespiti nasıl yapıldı? Baskı balatanızın nesi var acaba yokuş yukarı çıkmıyor mu tam olarak sorun nedir? Ön takım ise motor sorunu çözüldükten sonra yaptırabilirsiniz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 3 ay önce #1214 Yazan: daha
daha tarafından Sizce değer mi ? konusunda yanıtlandı
Yanıtınız için teşekkür ederim. Silindir kapağında çatlak varmış ve ayrıca baskı balata bitmiş. Zaten bu ikisinin değişimi 600 lira civarında tutuyor.Evet araç yokuş yukarı çıkarken zorlanıyor , inerken de aracın arkasından gıcırtılı bir ses geliyor.Dediğiniz gibi zamana yayarak bu parçaları değiştirmeyi düşünüyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 3 ay önce #1217 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Sizce değer mi ? konusunda yanıtlandı
Kapak çatlakları genelde silindir kapağı ile uğraşan yerlere gönderilerek tespit edilir.Subaplar kapaktan ayrılır ve çatlak varmı yokmu kontrol edilir.Bu şekilde olmadıktan sonra emin olmak zordur...Baskı balata ise dediğiniz gibi araç özellikle yokuşlarda devri yükselirken hızı aynı kalır yada yavaşlar.Bu baskı balatanın kaçırdığına bir işarettir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum