× Motor Şanzıman Mekanik

tekleme

11 yıl 6 ay önce #217 Yazan: halkutay
tekleme, halkutay tarafından oluşturuldu
:( merhaba arkadaşlar ismim hasan 1 ay öncesinde vosvosumda tekleme sorunu vardı. sanki tüp bitmiş gibi tekliyordu ve hissettirecek derecede tekliyordu. ustaya götürdüm 1 gün sonra işin bittiğini söyledi sibop ayarı yapmış buji kaplosu elektrik aksamını kontrol etmiş fakat sorunun nerden olduğunu tam öğrenemedim.neyse araç normal çalışıyor tekleme yoktu. şimdi yine tekleme yapmaya başladı tekrar götürdüm tevzi makarasından dedi değiştirdi sorun çözüldü fakat yaklaşık 50 km sonra arada bi yine tekleme yaptı. sizce sorun nerde olabilir aracım 74 model 1.6 as motordur benzin iptal edildi araç sadece tüpde çalışmakta.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

11 yıl 6 ay önce #218 Yazan: ToRnedo
ToRnedo tarafından tekleme konusunda yanıtlandı
Merhaba,
Benzin iptal edildi demişsiniz ancak depo mu söküldü sadece? Eğer benzin pompanız duruyorsa içeriye geçici bir depo koyun bir şekilde benzinle çalıştırın aracı.Benzinde de tekleme yapıyor ise lpgden olmadığını anlarız.Hayır benzinde tekleme yapmıyor ise lpg ile ilgili bir sıkıntı olabilir.Isıtma çubuğu var ise tıkanmış olabilir gazı yetiştiremiyordur kafada bir sorun vardır.
Onun dışında bu sorunlar neredeyse herşeyden olabiliyor eski araçlar olduğu için bilgisayara bağlayıp sorunuda göremiyoruz.Ustanızın değiştirmediği Meksefe,bobin,platin ve bujinizi değiştirin.Buji kablosunu orjinal kablo almayıp ford taunus kablosu ile değişitirp deneyin.Meksefeyi vosvos için olanı alın diğer araçlarınki de oluyor ancak sıkıntı çıkartıyor.Eğer tüm bunları değiştirdikten sonra da devam ediyor ise karbüratör manifold kısımlarına bakın.Manifoldta bir çatlak delik tüm dengesini bozar aracın.Daha sonra silindir kapakları geliyor.Bir çatlak vs var ise gene sıkıntı yaşatır.Başka da aklıma gelen açıkcası birşey yok.Geçmiş olsun en ucuz ve kolaydan en pahalı ve zora giderek sorunu çözersiniz...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

11 yıl 6 ay önce #220 Yazan: halkutay
halkutay tarafından tekleme konusunda yanıtlandı
benzinde çalışıyordu bi sıkıntı yoktu depo felan duruyor sadece bağlantısını söktü. meksefe bobin platin hepsi taze buji kabloları felan değiştirdik. ama dediğin manifolt kısmına bakmadım. silindir kapaklarınıda usta bakmıştı üst kapağı sökmüş avans ayarı felan yaptı. artık dediğin gibi bi şekilde çıkacak da nerden çıkacak teşekkürler kardeş.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

11 yıl 6 ay önce #221 Yazan: VosVos
VosVos tarafından tekleme konusunda yanıtlandı
Bence benzini aktif edebilirsiniz depo duruyorsa.Neden bağlantısını söktüler ki.Gazda sıkıntı olur(kafa donar,ısıtma çubuğu tıkanır,tüpün şamandırası tıkanır gaz gitmez,kafa bozulur gaz gitmez vs) benzine alır sanayiye kadar gidersiniz.Hem arada benzine alarak biraz daha keyifli sürebilirsiniz bir zararı yok :)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

11 yıl 6 ay önce #222 Yazan: halkutay
halkutay tarafından tekleme konusunda yanıtlandı
herhalde bi benzinde arıza çıkartmış yanmaya kadar gitmiş ondan iptal etmişler ama faaliyete geçircem yakında :D

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum