- İletiler: 782
- Size teşekkür edenler: 260
Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.
\VosVos\ Yazan:: Arkadaşlar vosvoslarınız ile yolda kalma maceralarınızı paylaşalım bu başlık altında ki diğer kullanıcılar daha dikkatli olsunlar
Uzun zamandır yağ müşürümden yağ sızdırıyordu.Pek fazla takmıyordum ancak bir gün yolda fazla devirli kullandım aracımı.Bir anda yağ lambası kıpkırmızı oldu ve aynadan baktığımda arkamda bir duman.Çok korktum ve alev aldığını düşündüm motorun.Hemen kontağı kapatıp boşa aldım.Sağa doğru yanaştım ve ilk işim kutup başlarını sökmek oldu.Daha sonra kaputu kaldırdığımda heryer simsiyah yağ olmuştu Yağ müşürü yerinden fırlamış ve tüm yağ basınçla boşalmıştı.Sigortama çekici hizmeti eklettiğim için bir kez daha kendime teşekkür ettim Hemen çekici çağırdım ve sanayiye çektirerek müşürün yerini tekrar yaptırıp yoluma devam etmiştim
\wankel\ Yazan::
paylaştığınız için önclikle teşekkür ederim. ancak bir konu bu mesajınızdaki fotoğrafta dikkatimi çekti. yağ müşiriinin olduğu kısımdan ve distribütörün hemen sağından bloktan çıkarılmış birer elastik hortum görünüyor fotoda. bu hortumları dışarıya taktığınız bir yağ filtresi için mi kullanıyorsunuz. şayet öyle ise bu işlemi nerede ve nasıl yaptırdığınız konularında bilgi verebilir misiniz? malum vosvoslarımızda gerçek bir yağ filtresi olmadığı için karıncama bir yağ filtresi eklemek gibi bir planım var. ve bu foto bu sebeple dikkatimi çekti.
\VosVos\ Yazan:: Geçenlerde aracı krikoya kaldırdığımda farkettim ki fren hortumunu lastik sürte sürte bir kısmını eritmiş.Daha sonra yenisini takmayı unuttum.1 gün geçmeden üzerinden araba dururken frene tüm gücümle bastım(arada bu işlemi yaparım patlayacaksa dururken patlasın diye ) ve bi anda fren pedalı aşağı doğru düştü.İnip ilk olarak o boruya baktım ve borunun patladığını anladım.El freni ile sanayiye kadar gidip yeni borular ile değiştirdim.Siz siz olun frenlerinizi ihmal etmeyin.