Merhaba arkadaşlar. Kocaelinden aranıza katılılyorum. Memurum. Yıllardır Mercedes Benz 114-115 kasa hastasıyken bir gün bir arkadaşımın vosvosuna bindim ve arabaya hayran kaldım. Arabayı kullanırken araba gaz tepkileri ve motor sesiyle resmen benimle konuştu ve vosvos aşkım bu şekilde başladı
Uzun uzadıya araştırmalar yaptım arkadaşıma araba aldık falan derken artık kendime de bir vosvos düşünüyorum.
Aklımda 3 tane projem var. 1.si pre kasa denilen modelden alıp zamanla mümkün olduğunca orjinal haline getirmek (bunu yapmak oldukça pahalı ne yazık ki), 2.si de 74 model modern görünümlü (ben öyle tabir ediyorum) alıp ben çocukken mahallemizdeki zümrüt yeşili vosvos gibi aşırıya kaçmadan sade, klasik fakat çekici orjinal bir vosvos yapmak, 3.sü de 68 model (arkası küçük stoplu) bulup mat veya piano siyahına boyatıp avatarımdaki aracın farlarındaki korumalığa benzer bişi (savaş zamanında kullanılan yuvarlak farlı siyah makam araçlarının farlarında da olurdu bilmeme hatırlarmısınız? Ayrıca 1938-40 modellerde var bu parça ismini bilmiyorum fakat sanırım ışığın gece dağılmasını engelliyor.) taktırıp sanki 1940 yıllarından çıkmış gibi bir görüntüye kavuşturmak. Fakat o far parçasını nerede bulabilirim bilmiyorum muhtemelen kendim yapacağım/yaptıracağım. Tabi 68-70 model badem far olmadığı için özel imal olacak.
Nikelaja ve görünüşe çok önem veriyorum. Motorunun 1. 1, 1.2, 1.3, 1.5 veya 1.6 olması benim için fark etmez çünkü sağ şeritten 70le kısık sesle eski müzikler eşliğinde gitmek istiyorum. Hatta motorunu öğrenip arızasını zamanla bizzat ben yapmayı istiyorum. haftasonlarımı o araca ayırabilirim diye düşünüyorum. Kısacası büyük hayallerim var.
Bu forumdan ya da tanıdıklarından, yıllardır satmaya kıyamayan, kötü ellere gitmesini istemeyen, ilgilenemeyen (ilgilenmeyen, sıkılan değil) vosvosundan zor kopacak birisinin arabasını almak istiyorum. Çünkü ben de o vosvosa sevgimi vereceğim, buna hazırım.
Şanslıyım ki gölcükte Kemal usta gibi değerli bir motor ustamız var, bedri usta gibi elektrik ustamız var umarım yürüyende bu ustalar ve öğretecekleri sayesinde sıkıntı yaşamayacağım. Bütçem 5000 tlden yukarı değil eğer çıkarsam bu beni zorlar ve vosvosumla maddiyat yüzünden ilgilenemeyebilirim tabi araç değerinin çok çok üstünde olur belki birşeyler düşünebilirim. Sahibinden.comda baktığım araçlar pek içime sinmiyor illa ki tanıdıktan olsun beni kazıklamasın istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim...