Selam Cenk,
Taban konusu vosvoscular için en zor konulardan biri.Dediğin gibi zamanla camlardan kapılardan yan taraflardan su alıyor ve çürüyerek çıkmaya çalışıyor
Eğer alt tarafta zift tarzı bir kalıntı varsa bunları pürmüz ile yakıp oradan alman gerekiyor, en kolay yöntemi böyle
Paslı gördüğün yerleri iyice kazımanda fayda var.Bunu eğer elinde canavar tarzı bir cihaz varsa ucuna özel üretilmiş teller var
Bunu takarak canavarla iyice pastan arındırabilirsin kısa zamanda.Ancak nokta halinde delik varsa kaynak parça kaynatman gerekiyor.
Temizleme işlemi bittikten sonra güzelce ince zımpara geçmelisin.Bundan sonra istediğin renk ile alt tabanı boya.Üstüne şu malzeme türevlerinden uygulayabilirsin.
www.cbs.com.tr/tr/deko-urun-getir.asp?xURUN=734100
Tabanda macun kullanmana gerek yok.
Üstüne eğer su izalasyonu yapmak istersen şu malzemeyi öneririm.Eğer düzgün ve güzelce kapatırsan üstten su gelse dahi geçirmez.Aynı zamanda bir nebze saçların ince sesini alır ve tokluk sesi verir.Genelde araç sahipleri bunun için kullanıyorlar
www.btmpolpan.com.tr/su-yalitimi_1/su-ya...m-bituself_4_15.html
Görüntü açısından da mükemmel gözükmektedir bilgine.
Eğer ses izalasyonu da istiyorsan yapmışken tam olsun diyorsan
ThermaFlex ses izolasyonu için sünger.Bunu da tabana kaplıyorsun hatta istediğin yerlere.
Bu şekilde hem ses yalıtım hemde su yalıtımını içten yapmış oluyorsun.Isı izolasyonu da yapabilirsin.Genelde cam elyaf kaplıyorlar ama ben gerek duymuyorum açıkcası.
Gelelim taban sacının altına.Altıda sürtmelerde taş gelmelerinden zamanla nasibini alıyor.Altada ilk dediğim gibi canavar tarzı ile temizleyip, zımparalayıp boya atabilirsin.Üstüne eğer bütçeni zorlamayacaksa yukarıdaki su izolasyon bandı ile tüm alt tabanı kaplayabilirsin.Ancak bağlandığı yerlere dikkat etmen gerekiyor oralardan su almamalı.Görüntü enfes olur.Yol sesini ekstra kesmek istiyorsan üstüe antigravel malzemeler kullanabilirsin.Dayson marka bu ürün sanayilerde bolca var 4-5 kutu gider.
Şimdilik yapacağın bu kadar.Ancak alt sacın çok kötü durumda ise yeniden bastırabilirsin yada parçacılarda 400TL civarında orijinal baskılı taban saçlarını alabilirsin
Şimdiden kolay gelsin kendin yapacaksan bol zaman ve uğraş gerektiriyor bilgine
Eğer birine yaptıracaksan zift önermem.