× Motor Şanzıman Mekanik

Motor sallanması

10 yıl 10 ay önce #676 Yazan: aqustic
Motor sallanması, aqustic tarafından oluşturuldu
2 hafta önce subab ayarını yaptırdım.Yaklaşık o günden bu yana 700 km yol yaptım ve 3-4 gün önce de platin meme yaptıgı için ve meme yaptıgını sonradan anladıgım için çalıştırmak için biraz uğraştık.Platin ucu zımparalandı araç çalışıyor.
Fakat bugun farkettim ki sabah araç rölantide çalıştıktan sonra motor sallanıyor.Bunun nedeni ne olabilir?Takozlar mı değişecek yoksa yeniden subab ayarı mı yapılcak.Subab ayarı istiyorsa bu kadar kısa sürede subapların ayarının bozulma nedeni ne olabilir.Aracı 3-4 gündür kullanmıyorum.Sadece oto parkta yerini değiştirmek için biniyorum sabahları.
Sanki subab ayarı yapıldıktan sonra o motor sallanmıyor gibiydi.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 10 ay önce #677 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Motor sallanması konusunda yanıtlandı
Subap ayarı kısa sürede bozulabilir yada uzun sürede bozulmayabilir.Bunu ancak kontrol etmekle anlayabiliriz.Eğer çok sık bozuluyor ise motor hararet görüyor olabilir...Ya da supab ayar civataları artık özelliğini yitirmiş olabilir.Takozlar işlevini görmüyor olabilir ancak alacaksanız da yerli takoz önermem.Kısa süreli kullanmanız(yer değiştirme gibi) motorada ki aşınmayı arttırır.Yağlama olana kadar dönen motor parçaları aşınır.

Öncelikle subap ayarını tekrar kontrol edin-ettirin.Daha sonra sallantı çok aşırı ise bir rölanti ayarı gerekiyor olabilir.Çok düşük devirli rölanti ayarı da buna sebep verebilir.800-900 arası uygun rölanti ayarıdır.Düzelme yok ise avans ayarını kontrol edebilirsiniz.Doğru zamanda olmayan ateşleme motor dengesini bozabilir.Motor takozlarına en son başvurun.
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: mustafa1968

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 10 ay önce #697 Yazan: aqustic
aqustic tarafından Motor sallanması konusunda yanıtlandı
Sorun çözüldü.Aracın 2 sağında 2 solunda olmak üzere 4 tane subap civatası bozukmuş.O nedenle kısa sürede ayarı kaçıyormuş aracın.Civatalar değişti.Ve şu an gayet sakin kullanıyorum.Sesi de düzeldi aracın.Teşekkür ederim
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: VosVos

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

4 yıl 2 hafta önce #2639 Yazan: laika2019
laika2019 tarafından Motor sallanması konusunda yanıtlandı
Merhaba, ben de aracımı ilk defa Vosvos ustasına götürdüğümde motor sallanıyor indirip bakmak gerek dedi. Sürmeye devam edersem dağılabileceğini söyledi. 5-7 bin masraf demekmiş bu benim için. Sorun burada bahsedildiği gibi kolay çözülebilir mi? Teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum