× Elektrik Sistemi

Elektrik Sistemi Arızası

11 yıl 11 ay önce #63 Yazan: CnkKAYA
Elektrik Sistemi Arızası, CnkKAYA tarafından oluşturuldu
Selam arkadaşlar,

Tatlı vosvosum geçenlerle beklemediğim bir şekilde önce sinyallerin çakarlı olmasını ve çıt çıt sesini, ardından da geçen gün hoparlörleri sökmemle beraber korna ve benzin göstergesini bozdu. Esin Ticaret'den yeni stoplar ve çıtalar alırken termikten kaynaklanabileceğini söylediler. Herşeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum vosvosumun, ne yaparım nasıl yaparım ne problemi olduğunu nasıl anlarım acaba?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

11 yıl 11 ay önce #64 Yazan: ToRnedo
ToRnedo tarafından Cvp: Elektrik Sistemi Arızası konusunda yanıtlandı
Merhaba,
öncelikle sinyalleriniz hızlı yanıp sönüyor ise(öyle anladım yanlış anlamış olabilirim :)) tüm sinyal ampüllerini kontrol ediniz.Daha sonra ise vosvosunuzun radyosunun alt kısmında sigorta paneli var bu panelin arka kısmında en sağ bölmede sinyalleriniz için bir röle olması gerekiyor.O bozulmuş olabilir onu değiştirebilirsiniz aksesuarcılarda sinyal rölesi olarak geçer 3 lü yada 4 lü olarak satılır.Örnek olarak o röleyi sökerek götürün.Uzun bir plastik parçadır.

Korna ve benzin göstergesini ise öncelikle sigorta kutusundaki sigortaları kontrol etmekle başlayabilirsin.Kullanım kitapçığına baktım 1302 modelinin soldan 3. yada 8. sigortada gözüküyor.Benzin göstergesi ile 1.sigorta da görebildim.Sigortalarının hiçbiri atık değil ise korna orjinal ise röle yok direk kablo gidiyor.Direksiyona giden kablosunu kontrol etmelisin.

Benzin göstergesi de evet termikten olabilir ancak öncelikle deponun üstünde 2 adet kablo var onları kontrol et orası çok çabuk oksit yapabilen bir yer.Daha sonra termiğe giren kabloları kontrol etmekte fayda var.

Eğer orjinal değil ise tesisat bence hiç bulaşmayın bi elektrikçiye kontrol ettirmenizde fayda var.
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: CnkKAYA

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum